BrainMax Pure BrainMax Kombucha starter, BIO, 100 ml
Érdekes termék BrainMax Pure BrainMax Kombucha starter, BIO, 100 ml nagyon érdekesnek tűnik. További információk megtekintése.
Egészséges kombucha otthon A Kombucha erjesztett ital , és bár az alapanyaga gombára emlékeztet, nem gomba a szó valódi értelmében. Pontosabban, ez egy speciálisan nemesített mikrobiális kultúra , amely a teljes fermentációs folyamatért felelős . Kombucha és az emésztés Beleinkben baktériumok és mikroorganizmusok milliárdjai élnek , amelyek nélkülözhetetlenek egészségünk szempontjából. Tekintsünk a mikrobiomra, mint élőlények sokszínű közösségére, ahol az egyik oldalon a baktériumok károsítják, a másik oldalon pedig a segítő baktériumok. Bizonyos élelmiszerek segíthetnek egyensúlyt elérni e baktériumok között. Az olyan fermentált élelmiszerek, mint a joghurt, a kimchi vagy a kombucha , élő mikroorganizmusokat tartalmaznak. Mivel a kombucha fermentáció terméke, számos probiotikus törzs keletkezik , amelyek fontosak a kiegyensúlyozott bélmikrobióma szempontjából. Az erjesztési folyamatnak köszönhetően a kombucha probiotikus törzsekben gazdag , főleg a saccharomyces családból. Mi az a fermentáció? Az erjesztés egy olyan folyamat, ahol az erjedés probiotikus törzsek és kevés cukor felhasználásával megy végbe . A folyamat során az élő kultúrák cukrot fogyasztanak , és szerves savakat, gázokat és alkoholt hoznak létre . Hagyományosan nem csak a tejtermékeknél alkalmazzák az erjesztést, hanem a zöldségeknél (erjesztett káposzta, kimchi) és más élelmiszereknél is. A fermentáció során olyan probiotikus törzsek jönnek létre , amelyek nélkülözhetetlenek az ember számára, és nem csak a bélmikrobiómunk javát szolgálják , hanem az immunrendszert is erősítik . A BrainMax Kombucha starter előnyei: BIO kombucha SCOBY a kezdeti kombucha elkészítéséhez . Megfelelő odafigyeléssel később nagyobb mennyiségű kombucha is elkészíthető. A kultúrát újra felhasználhatja. Olyan kombuchát készítesz, ami pontosan a képzeletednek megfelelő ízű lesz. Nem csak annyi cukrot adhatsz hozzá, amennyit akarsz, hanem gazdagíthatod a kombuchát is. Hogyan készítsünk kombuchát? Főzzön teát és édesítse. Keverjük össze a vizet, a lehűtött teát, és öntsük rá az indítót. Fedjük le ruhával. Hagyja 7-14 napig erjedni szobahőmérsékleten. Öntse az italt egy üvegbe, és tartsa meg a scobát. Élvezze a frissítő kombuchát! Milyen cukrot használhatok? Nádcukor: Ha kísérletezni szeretne, próbálja ki a barna- vagy nyerscukrot. Ezek több melaszt tartalmaznak, így a kombucha sötétebb színt és gazdagabb ízt ad. Fehér cukor: a klasszikus fehér cukor képes a legjobban megbirkózni, ezért a kombucha gyártása során általában előnyben részesítik. Méz: Ha valami egészen mást szeretne, próbálja ki a kombuchát, amelyet mézzel és zöld teával erjesztenek. Ez a változat enyhébb ízű és világos színű. Milyen hőmérsékletnek kell lennie a kombucha készítésekor? Az ideális kombucha előállításához a legjobb, ha a hőmérsékletet 21 és 25 °C között tartjuk . Ha hidegebb van, lassabb lesz az erjedés. Ezzel szemben a magasabb hőmérséklet gyorsabb erjedést és több élesztőt jelent. Az élesztőt a SCOBY-n vagy a kombuchán lévő barna szálakról lehet azonosítani. Csak ügyeljen arra, hogy ne használjon túl sokat, mert megváltoztathatja az ital ízét. Használhatok más édesítőszereket, például steviát? Nem. A kombucha elkészítéséhez cukorra van szükség, mert a mikroorganizmusok fermentációhoz használják fel. Ennek köszönhetően probiotikumokkal teli ital jön létre. De ne aggódj, ez a cukor a mikroorganizmusoknak való, nem neked. Ha ivás előtt édesíteni szeretnénk a kombuchát, adhatunk hozzá egy kis édesítőt vagy steviát. Milyen teát használjak a kombucha elkészítéséhez? A Kombucha általában fekete vagy zöld teából készül, néha a kettő kombinációjából. Más típusú tea is használható, és néhány embernek jó tapasztalataik vannak velük. De a kombucha legjobb íze és egészségügyi előnyei érdekében a legjobb, ha hosszú távon csak fekete vagy zöld teát használ. Ezek a teák is hozzájárulnak a kultúra egészségének megőrzéséhez. Mi van, ha szeretnék egy kis szünetet tartani a kombucha készítésben? Ha szünetre van szüksége a kombucha készítésben, könnyen tárolhatja a SCOBY-t némi kombuchával (kb. 200-300 ml). Tiszta kézzel vegye ki a SCOBY-t, és helyezze egy kis kombuchával egy tiszta, fedővel ellátott üvegedénybe. Ne zárja le teljesen a fedelet, hogy levegő juthasson be, és elkerülje a robbanást. Tárolja a hűtőszekrényben, amíg újra fel nem kívánja használni a SCOBY-t. BrainPedia.cz - egy információval teli hely! A megfelelő információk birtokában nem lehet rossz döntést hozni. BIO minősítés CZ-BIO-001 Kombucha starterünk BIO tanúsítvánnyal rendelkezik - EU/non-EU biogazdálkodási termelés. A vásárlással a cseh erdőket is támogatod #famegrendelesert! Hozzávalók: víz*, fekete tea*, cukor*, probiotikus kultúrák*. *ökológiai gazdálkodásból. Minimális eltarthatósági idő (tételszám) az alján. Figyelmeztetés: Tárolja száraz, hűvös helyen, és ne tegye ki közvetlen napfénynek. A bontatlan terméket hűvös, száraz helyen tárolja. Felbontás után az önindítót azonnal fel kell használni. Az erjesztett termékek nyomokban alkoholt és hisztamint tartalmazhatnak. Terhesség, szoptatás vagy kefir adása esetén forduljon orvoshoz.Ha még nem ismeri a kombuchát, javasoljuk, hogy kezdje kisebb mennyiséggel (100 ml), és fokozatosan adjon hozzá többet. Eredet: Bulgária Forgalmazó: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava Súly: 100 ml.
Az BrainMax Pure márka az egyik legnépszerűbb és kiváló minőségű. A termék ára mindössze 5 540 Ft.
BrainMax Pure BrainMax Kombucha starter, BIO, 100 ml olcsón megvásárolható az eshopban.
Termék: BrainMax Pure BrainMax Kombucha starter, BIO, 100 ml
Márka: BrainMax Pure
Ár: 5 540 Ft
Egyéb paraméterek
Egészséges kombucha otthon A Kombucha erjesztett ital , és bár az alapanyaga gombára emlékeztet, nem gomba a szó valódi értelmében. Pontosabban, ez egy speciálisan nemesített mikrobiális kultúra , amely a teljes fermentációs folyamatért felelős . Kombucha és az emésztés Beleinkben baktériumok és mikroorganizmusok milliárdjai élnek , amelyek nélkülözhetetlenek egészségünk szempontjából. Tekintsünk a mikrobiomra, mint élőlények sokszínű közösségére, ahol az egyik oldalon a baktériumok károsítják, a másik oldalon pedig a segítő baktériumok. Bizonyos élelmiszerek segíthetnek egyensúlyt elérni e baktériumok között. Az olyan fermentált élelmiszerek, mint a joghurt, a kimchi vagy a kombucha , élő mikroorganizmusokat tartalmaznak. Mivel a kombucha fermentáció terméke, számos probiotikus törzs keletkezik , amelyek fontosak a kiegyensúlyozott bélmikrobióma szempontjából. Az erjesztési folyamatnak köszönhetően a kombucha probiotikus törzsekben gazdag , főleg a saccharomyces családból. Mi az a fermentáció? Az erjesztés egy olyan folyamat, ahol az erjedés probiotikus törzsek és kevés cukor felhasználásával megy végbe . A folyamat során az élő kultúrák cukrot fogyasztanak , és szerves savakat, gázokat és alkoholt hoznak létre . Hagyományosan nem csak a tejtermékeknél alkalmazzák az erjesztést, hanem a zöldségeknél (erjesztett káposzta, kimchi) és más élelmiszereknél is. A fermentáció során olyan probiotikus törzsek jönnek létre , amelyek nélkülözhetetlenek az ember számára, és nem csak a bélmikrobiómunk javát szolgálják , hanem az immunrendszert is erősítik . A BrainMax Kombucha starter előnyei: BIO kombucha SCOBY a kezdeti kombucha elkészítéséhez . Megfelelő odafigyeléssel később nagyobb mennyiségű kombucha is elkészíthető. A kultúrát újra felhasználhatja. Olyan kombuchát készítesz, ami pontosan a képzeletednek megfelelő ízű lesz. Nem csak annyi cukrot adhatsz hozzá, amennyit akarsz, hanem gazdagíthatod a kombuchát is. Hogyan készítsünk kombuchát? Főzzön teát és édesítse. Keverjük össze a vizet, a lehűtött teát, és öntsük rá az indítót. Fedjük le ruhával. Hagyja 7-14 napig erjedni szobahőmérsékleten. Öntse az italt egy üvegbe, és tartsa meg a scobát. Élvezze a frissítő kombuchát! Milyen cukrot használhatok? Nádcukor: Ha kísérletezni szeretne, próbálja ki a barna- vagy nyerscukrot. Ezek több melaszt tartalmaznak, így a kombucha sötétebb színt és gazdagabb ízt ad. Fehér cukor: a klasszikus fehér cukor képes a legjobban megbirkózni, ezért a kombucha gyártása során általában előnyben részesítik. Méz: Ha valami egészen mást szeretne, próbálja ki a kombuchát, amelyet mézzel és zöld teával erjesztenek. Ez a változat enyhébb ízű és világos színű. Milyen hőmérsékletnek kell lennie a kombucha készítésekor? Az ideális kombucha előállításához a legjobb, ha a hőmérsékletet 21 és 25 °C között tartjuk . Ha hidegebb van, lassabb lesz az erjedés. Ezzel szemben a magasabb hőmérséklet gyorsabb erjedést és több élesztőt jelent. Az élesztőt a SCOBY-n vagy a kombuchán lévő barna szálakról lehet azonosítani. Csak ügyeljen arra, hogy ne használjon túl sokat, mert megváltoztathatja az ital ízét. Használhatok más édesítőszereket, például steviát? Nem. A kombucha elkészítéséhez cukorra van szükség, mert a mikroorganizmusok fermentációhoz használják fel. Ennek köszönhetően probiotikumokkal teli ital jön létre. De ne aggódj, ez a cukor a mikroorganizmusoknak való, nem neked. Ha ivás előtt édesíteni szeretnénk a kombuchát, adhatunk hozzá egy kis édesítőt vagy steviát. Milyen teát használjak a kombucha elkészítéséhez? A Kombucha általában fekete vagy zöld teából készül, néha a kettő kombinációjából. Más típusú tea is használható, és néhány embernek jó tapasztalataik vannak velük. De a kombucha legjobb íze és egészségügyi előnyei érdekében a legjobb, ha hosszú távon csak fekete vagy zöld teát használ. Ezek a teák is hozzájárulnak a kultúra egészségének megőrzéséhez. Mi van, ha szeretnék egy kis szünetet tartani a kombucha készítésben? Ha szünetre van szüksége a kombucha készítésben, könnyen tárolhatja a SCOBY-t némi kombuchával (kb. 200-300 ml). Tiszta kézzel vegye ki a SCOBY-t, és helyezze egy kis kombuchával egy tiszta, fedővel ellátott üvegedénybe. Ne zárja le teljesen a fedelet, hogy levegő juthasson be, és elkerülje a robbanást. Tárolja a hűtőszekrényben, amíg újra fel nem kívánja használni a SCOBY-t. BrainPedia.cz - egy információval teli hely! A megfelelő információk birtokában nem lehet rossz döntést hozni. BIO minősítés CZ-BIO-001 Kombucha starterünk BIO tanúsítvánnyal rendelkezik - EU/non-EU biogazdálkodási termelés. A vásárlással a cseh erdőket is támogatod #famegrendelesert! Hozzávalók: víz*, fekete tea*, cukor*, probiotikus kultúrák*. *ökológiai gazdálkodásból. Minimális eltarthatósági idő (tételszám) az alján. Figyelmeztetés: Tárolja száraz, hűvös helyen, és ne tegye ki közvetlen napfénynek. A bontatlan terméket hűvös, száraz helyen tárolja. Felbontás után az önindítót azonnal fel kell használni. Az erjesztett termékek nyomokban alkoholt és hisztamint tartalmazhatnak. Terhesség, szoptatás vagy kefir adása esetén forduljon orvoshoz.Ha még nem ismeri a kombuchát, javasoljuk, hogy kezdje kisebb mennyiséggel (100 ml), és fokozatosan adjon hozzá többet. Eredet: Bulgária Forgalmazó: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava Súly: 100 ml.
Lásd egyéb paraméterek:
Csomag mérete: 100 ml
Egyének megoldására: A belek és az emésztőrendszer egészsége
Forma: Folyadék
Típus: Keverék
EAN: 8594190032634
Kategóriák
BrainMax Pure BrainMax Kombucha starter, BIO, 100 ml termék a következő kategóriákban található:
A tapasztalatok és vélemények többnyire pozitívak.