BrainMax Pure BrainMarket - Mézharmat méz, 950 g
Érdekes termék BrainMax Pure BrainMarket - Mézharmat méz, 950 g nagyon érdekesnek tűnik. További információk megtekintése.
BrainMax Pure Honey Honey Forest, 950 g A méz a virágok nektárjából (édes levéből) , vagy az úgynevezett mézharmatból (fák) származik. Miután a nektárt a lépekbe helyeztük, a hő elpárologtatja a felesleges vizet, és méz keletkezik. A méz elsősorban a méhek tápláléka, amelyek ennek köszönhetően túlélik a telet. Ezért a méhek egész nyáron mézet termelnek. Elegendő mézet termelnek ahhoz, hogy kolóniáik elegendő táplálékot kapjanak a hideg téli hónapokban. A méz energiát ad a méheknek, hogy rezegessék testüket, és olyan hőt hozzon létre, amely melegen tartja a királynőt és a kaptárt. Miért együnk mézet: tartalmaz egyszerű cukrok , amelyek azonnali energiaforrást jelentenek tartalmaz dextrinek , amelyek gyógyító hatással vannak az emberi bőrre és a nyálkahártyákra tartalmaz ásványi anyagok Ihaj káliumforrás , amely figyelemmel kíséri szervezetünk vízgazdálkodását, megakadályozza az izomgörcsök, érrendszeri betegségek, szívelégtelenség, hasmenés, lázas betegségek kialakulását tartalmaz kalcium és foszfor a csontok, porcok, fogzománc, izom- és inak erősítésére tartalmaz hidrogén-peroxid , amely megakadályozza a fogszuvasodást tartalmaz magnézium fenntartja a vér optimális koleszterinszintjét, megakadályozza az artériák megkeményedését és az érelmeszesedés kialakulását tartalmaz vas , amely biztosítja a vörösvértestek képződését tartalmaz fehérjék természetes anyagokat/ enzimeket, hormonokat, növényi színezékeket, illóolajokat, aromás anyagokat, vitaminokat, flavonoidokat, kolloidokat tartalmaz stb./ erősíti a szervezet védekezőképességét, szabályozza az életfolyamatokat az emberi szervezetben 10 érdekesség, amit nem tudtál a mézről A méz 150 millió éve létezik, és ma a legrégebbi megkövesedett méhsejt hárommillió éve származik. Az 556 egész életében azon dolgozott, hogy 0,5 kg mézet gyűjtsön. 1 kg méz élvezetéhez a méhnek négyszer kell repülnie a föld körül. Az ókorban a mézet a test balzsamozására használták. Ha légmentesen záródó edényben tárolja a mézet, ez azon kevés élelmiszerek egyike, amelyek tartósan eltarthatók. Ennek az az oka, hogy természetesen nagyon savas, és alacsony a páratartalma. A méz hasznos lehet, ha szezonális allergiában szenved, segíthet immunitás kiépítésében az allergiát kiváltó helyi növényekkel szemben. A sötétebb mézek nagyobb mennyiségű ásványi anyagot tartalmaznak. A méz mind a 13 aminosavat tartalmazza , beleértve az esszenciálisakat is. A mézet ne melegítse 46 °C -nál magasabb hőmérsékletre , mert abban a pillanatban elveszíti a legtöbb vitamint és enzimet. Az igazi méz tipikus megnyilvánulása a kikristályosodása – népies nevén „elcukrosodás” – ideje. Ha mézet pasztőröznek, mikroszűrnek vagy más szirupot adnak hozzá, akkor a kristályosodás visszaszorul, de minden hasznos anyag elpusztul. A mézben található fitonutriensek a források antioxidáns, antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik , amelyeket a méz kínál. Bioaktív anyagainak megőrzéséhez fontos a megfelelő tárolás. Üvegben és zárható edényben kellett volna lennie, mert könnyen felszívja a szagokat. A tárolás ideális sötétben , körülbelül 10 fokos hőmérsékleten°C Népszerű receptek mézzel Propoliszos köhögés elleni cseppek Hozzávalók: 1 zacskó mentatea 1 zacskó kamilla tea 1/2 teáskanál fahéj 175 ml forrásban lévő víz 255 g méz propoliszos Módszer: Hagyja, hogy a menta és a kamilla tea 10 percig átjárja a fahéjat. Egy idő után vegye ki a teazacskókat, és öntse a kapott oldatot egy kisebb edénybe. Adjunk hozzá mézet és melegítsük alacsony lángon, forraljuk fel. Folytassa a főzést, amíg a keverék el nem éri a 300 fokot. A pontosság érdekében használjon süteményhőmérőt. Ha nincs hőmérőnk, alkalmazzuk az úgynevezett hidegvizes módszert. Tegyünk néhány jégkockát a hideg vizes tálba. Lassan merítse a kis teáskanál keveréket hideg vízbe. Ha a keverék törékeny szálakat képez és könnyen eltörik, akkor elérte a megfelelő hőmérsékletet. Hagyja a keveréket hűlni 5-10 percig. Egy kanál segítségével készítsünk kerekeket, amelyeket az előkészített sütőpapírra helyezünk. Hogy a cukorkák ne ragadjanak le, szórjuk meg őket keményítővel vagy tápióka liszttel. Zabpehely mézes szilvával Hozzávalók: 155 g zabpehely 250 ml növényi tej Egy csipet kardamom 5 evőkanál méz 450 g szilva Módszer: A pelyheket enyhén sós vízzel az edénybe öntjük, és felöntjük a növényi tejjel. Időnként megkeverve felforraljuk. Adjunk hozzá mézet, kardamomot, két evőkanál mézet, és főzzük, amíg a pelyhek megpuhulnak. Készítsünk szilvát. Adjunk hozzá három evőkanál vizet és három evőkanál mézet egy nagyobb fazékba. Lassú tűzön addig melegítjük, amíg a szilva megpuhul, és a keverék szirupos állagot nem kap. Azonnal tálaljuk. Mézes mandulás cupcakes Hozzávalók: 4 tojás 70 g méz 1/2 teáskanál vanília 200 g mandulaliszt 1/3 teáskanál szóda 1 teáskanál citromlé Módszer: A sütőt előmelegítjük 170 °C -ra. A tojásokat habbá verjük, majd lassan hozzáadjuk a mézet és a vaníliát. Adjunk hozzá mandulalisztet, szódát, egy teáskanál citromlevet, és jól keverjük össze. Az így kapott tésztát az előkészített muffinformába öntjük, és 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Értesítés A kristályosodás a minőségi méz természetes tulajdonsága. Kristályosodás után a mézből nem vesznek el anyagok. A méz legfeljebb 40 °C -os vízfürdőben történő fokozatos melegítéssel visszaállítható eredeti folyékony állapotába. Hozzávalók Méz propoliszos. Tárolja száraz és sötét helyen. Csomagolás 950 g
Az BrainMax Pure márka az egyik legnépszerűbb és kiváló minőségű. A termék ára mindössze 5 145 Ft.
BrainMax Pure BrainMarket - Mézharmat méz, 950 g olcsón megvásárolható az eshopban.
Termék: BrainMax Pure BrainMarket - Mézharmat méz, 950 g
Márka: BrainMax Pure
Ár: 5 145 Ft
Egyéb paraméterek
BrainMax Pure Honey Honey Forest, 950 g A méz a virágok nektárjából (édes levéből) , vagy az úgynevezett mézharmatból (fák) származik. Miután a nektárt a lépekbe helyeztük, a hő elpárologtatja a felesleges vizet, és méz keletkezik. A méz elsősorban a méhek tápláléka, amelyek ennek köszönhetően túlélik a telet. Ezért a méhek egész nyáron mézet termelnek. Elegendő mézet termelnek ahhoz, hogy kolóniáik elegendő táplálékot kapjanak a hideg téli hónapokban. A méz energiát ad a méheknek, hogy rezegessék testüket, és olyan hőt hozzon létre, amely melegen tartja a királynőt és a kaptárt. Miért együnk mézet: tartalmaz egyszerű cukrok , amelyek azonnali energiaforrást jelentenek tartalmaz dextrinek , amelyek gyógyító hatással vannak az emberi bőrre és a nyálkahártyákra tartalmaz ásványi anyagok Ihaj káliumforrás , amely figyelemmel kíséri szervezetünk vízgazdálkodását, megakadályozza az izomgörcsök, érrendszeri betegségek, szívelégtelenség, hasmenés, lázas betegségek kialakulását tartalmaz kalcium és foszfor a csontok, porcok, fogzománc, izom- és inak erősítésére tartalmaz hidrogén-peroxid , amely megakadályozza a fogszuvasodást tartalmaz magnézium fenntartja a vér optimális koleszterinszintjét, megakadályozza az artériák megkeményedését és az érelmeszesedés kialakulását tartalmaz vas , amely biztosítja a vörösvértestek képződését tartalmaz fehérjék természetes anyagokat/ enzimeket, hormonokat, növényi színezékeket, illóolajokat, aromás anyagokat, vitaminokat, flavonoidokat, kolloidokat tartalmaz stb./ erősíti a szervezet védekezőképességét, szabályozza az életfolyamatokat az emberi szervezetben 10 érdekesség, amit nem tudtál a mézről A méz 150 millió éve létezik, és ma a legrégebbi megkövesedett méhsejt hárommillió éve származik. Az 556 egész életében azon dolgozott, hogy 0,5 kg mézet gyűjtsön. 1 kg méz élvezetéhez a méhnek négyszer kell repülnie a föld körül. Az ókorban a mézet a test balzsamozására használták. Ha légmentesen záródó edényben tárolja a mézet, ez azon kevés élelmiszerek egyike, amelyek tartósan eltarthatók. Ennek az az oka, hogy természetesen nagyon savas, és alacsony a páratartalma. A méz hasznos lehet, ha szezonális allergiában szenved, segíthet immunitás kiépítésében az allergiát kiváltó helyi növényekkel szemben. A sötétebb mézek nagyobb mennyiségű ásványi anyagot tartalmaznak. A méz mind a 13 aminosavat tartalmazza , beleértve az esszenciálisakat is. A mézet ne melegítse 46 °C -nál magasabb hőmérsékletre , mert abban a pillanatban elveszíti a legtöbb vitamint és enzimet. Az igazi méz tipikus megnyilvánulása a kikristályosodása – népies nevén „elcukrosodás” – ideje. Ha mézet pasztőröznek, mikroszűrnek vagy más szirupot adnak hozzá, akkor a kristályosodás visszaszorul, de minden hasznos anyag elpusztul. A mézben található fitonutriensek a források antioxidáns, antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik , amelyeket a méz kínál. Bioaktív anyagainak megőrzéséhez fontos a megfelelő tárolás. Üvegben és zárható edényben kellett volna lennie, mert könnyen felszívja a szagokat. A tárolás ideális sötétben , körülbelül 10 fokos hőmérsékleten°C Népszerű receptek mézzel Propoliszos köhögés elleni cseppek Hozzávalók: 1 zacskó mentatea 1 zacskó kamilla tea 1/2 teáskanál fahéj 175 ml forrásban lévő víz 255 g méz propoliszos Módszer: Hagyja, hogy a menta és a kamilla tea 10 percig átjárja a fahéjat. Egy idő után vegye ki a teazacskókat, és öntse a kapott oldatot egy kisebb edénybe. Adjunk hozzá mézet és melegítsük alacsony lángon, forraljuk fel. Folytassa a főzést, amíg a keverék el nem éri a 300 fokot. A pontosság érdekében használjon süteményhőmérőt. Ha nincs hőmérőnk, alkalmazzuk az úgynevezett hidegvizes módszert. Tegyünk néhány jégkockát a hideg vizes tálba. Lassan merítse a kis teáskanál keveréket hideg vízbe. Ha a keverék törékeny szálakat képez és könnyen eltörik, akkor elérte a megfelelő hőmérsékletet. Hagyja a keveréket hűlni 5-10 percig. Egy kanál segítségével készítsünk kerekeket, amelyeket az előkészített sütőpapírra helyezünk. Hogy a cukorkák ne ragadjanak le, szórjuk meg őket keményítővel vagy tápióka liszttel. Zabpehely mézes szilvával Hozzávalók: 155 g zabpehely 250 ml növényi tej Egy csipet kardamom 5 evőkanál méz 450 g szilva Módszer: A pelyheket enyhén sós vízzel az edénybe öntjük, és felöntjük a növényi tejjel. Időnként megkeverve felforraljuk. Adjunk hozzá mézet, kardamomot, két evőkanál mézet, és főzzük, amíg a pelyhek megpuhulnak. Készítsünk szilvát. Adjunk hozzá három evőkanál vizet és három evőkanál mézet egy nagyobb fazékba. Lassú tűzön addig melegítjük, amíg a szilva megpuhul, és a keverék szirupos állagot nem kap. Azonnal tálaljuk. Mézes mandulás cupcakes Hozzávalók: 4 tojás 70 g méz 1/2 teáskanál vanília 200 g mandulaliszt 1/3 teáskanál szóda 1 teáskanál citromlé Módszer: A sütőt előmelegítjük 170 °C -ra. A tojásokat habbá verjük, majd lassan hozzáadjuk a mézet és a vaníliát. Adjunk hozzá mandulalisztet, szódát, egy teáskanál citromlevet, és jól keverjük össze. Az így kapott tésztát az előkészített muffinformába öntjük, és 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Értesítés A kristályosodás a minőségi méz természetes tulajdonsága. Kristályosodás után a mézből nem vesznek el anyagok. A méz legfeljebb 40 °C -os vízfürdőben történő fokozatos melegítéssel visszaállítható eredeti folyékony állapotába. Hozzávalók Méz propoliszos. Tárolja száraz és sötét helyen. Csomagolás 950 g
Lásd egyéb paraméterek:
Csomag mérete: 950 g
Forma: Folyadék
Gyártó: BrainMax Pure
Típus: Cukorpótló
Tömeg:: 950 g
EAN: 8594190025902
Kategóriák
BrainMax Pure BrainMarket - Mézharmat méz, 950 g termék a következő kategóriákban található:
A tapasztalatok és vélemények többnyire pozitívak.